keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Päivän uutisista

Luin YLEN uutispalvelun otsikot ja järkytyin



Tänään on Suomen valtion omalla uutispalvelulla hieman outoa uutistarjontaa, seuraavat ovat suoria lainauksi yle.fi palvelusta:

- Valtion eläkerahaston sijoitukset tappiolla

- Seinäjoki eväsi varattomalta potilaalta pääsyn hammaslääkäriin

- Euroopan unioni potee rästimaksujen kierrettä

Mielestäni näissä otsikoissa paljastuu mikä oikeasti valtiossamme on vialla. Poliittinen johto alemmillakin pykälillä on aloittanut romuttamaan hyvinvointivaltion perusteita, siis niitä viimeisiä. Onko esimerkiksi köyhän hampaat arvottomammat kuin pääministerin häikäisevä hymy? Olen juuri itse maksanut yli tuhannen euroa kolmesta hampaastani ja jouduin jossain määrin luotottamaan maksamista, ENNEN kuin rahat olivat kasassa, minulla ei ollut asiaa edes tarkempiin tutkimuksiin. Mielestäni niiden vähäosaisten joilla on jo muutenkin ongelmia päivittäisen elantonsa hankkimisessa ja elokuvissa käyntikin on harvinaista juhlaa, hyvä kun on varaa maksaa TV-lupaa viihdykkeen eteen, pitäisi saada valtion tarjoamat terveyspalvelut, myös hammashoidon. Valtion hyvinvoinnin tason näkee siitä miten se kohtelee köyhiään. Suomeen tunkee romaniasta ja muualta kerjäläisiä, joita valtiolla ei ole munaa edes karkottaa, mutta silti omia vähäosaisiamme potkimme päähän minkä kerkiämme. Kansan kahtiajakoisuus alkaa olemaan samaa tasoa kuin 1900 luvun alussa. Sinä päivänä kun Suomen köyhät, pienituloiset, työttömät, opiskelijat ja muutkin ikuisessa rahan ja elannon puutteessa olevat tajuavat joukkovoimansa samoin kuin arabikatu tajusi viime vuoden alussa, voi tapahtua erittäin mielenkiintoisia asioita. 1917 Happen again?


Euroopan unionin mädännyisyyden näkee tuosta uutisotsikosta. Muistuttaa minua eräästä 1776 itsenäistynyttä valtiota, jossa muuten juhlitaan "fourth of july", jonka itsenäisyys mahdollistui vasta alankomaalaisen pankin myönnettyä sille 2 miljoonan silloisen kultadollarin lainan. Tänä päivänä tuo valtio on maailman velkaantuinen valtio ja kapitalismin esikuva. Siellä osataan kierrättää julkista kassaa miljardeilla jo valmiiksi rikkaiden taskuihin ja maksaa tämä kaikki valtion lainoilla ja vanhat lainat maksetaan aina vain uusilla lainanotoilla. Käytäntö tuntuu periytyneen tänne rapakon toisellekkin puolelle. Julkinen päätäntävalta ajaa yksityissektorin etua mitä häikäilemättömämmin, julkinen sektori rapautuu ja kohta täälläkin aletaan katselemaan töitä parhaan sairausvakuutuksen mukaan.


Euroopan unionin holtinton maksukäytäntö muistuttaa kaverini taloutta jolla pikavippien kierre johti käräjiin ja noin 5 vuoden mittaiseen ulosottokierteeseen. Voiko kukaan loputtomiin pyörittää omaa talouttaa jatkuvalla lainoituksella ja vain elellä sillä kunnes korttitalo kaatuu. Tuollainen henkilö kämppiksenä yleensä tarkoittaa sitä että joutuu itse maksamaan kaikki vuokrat ja ruuat. Suomi on tälläisessä läheisessä suhteessa Etelä Euroopan hulttiovaltioden kanssa, tulisiko sinulle mieleen muuttaa erilleen tuollaisesta ihmisestä ja laittaa omat rahasi omiin ongelmiisi?? Näin minä ainakin tekisin, pahoittelen itsekkyyttäni, mutta OLISIKO JO JÄRKEÄ omassa valuutassa ja täydellisessä itsenäisyydessä EUn hirttosilmukan sijaan?


Eläke, itselleni kaukainen asia, mutta monelle entistä tärkeämpi, tavoittelemisen arvoinen asia. Suomalaisten eläkerahat ovat rahaa sijoittavien bulvaanien takana, silloin kun taloudella menee lujaa, niin toki riskisijoituksetkin tuovat voittoja eli heille suurempia bonuksia. Mitäs sitten kun ei mene niin hienosti??? Suomalainen työntekijä ei halua joutua eläkkeelle pelkän kaurapuuron varaan. Suuria määriä työvoimaa jää eläkkeelle kun suuret ikäluokat eläköityvät, kuka heidän eläkkeensä maksaa jos kaikki säästöt on syöty kiitos hulttiomaisen politiikan??



Suomen ikävään taloudelliseen tilanteeseen olisi aikoinaan auttanut devalvaatio, saataisiin vientietu. Ruotsi pärjää hienosti devalvaation ansiosta ja on jopa nostanut kruunun arvoa entisestään. Jos Suomella olisi oma valuutta, voisimme devalvioda valuutan, parantaa viennin asemaa, tuontituotteet toki olisivat kalliimpia, mutta se on pieni hinta työstä ja leivästä. Työpaikkoja, edullista ruokaa, siedettävää kustannustasoahan tässä jokainen toivoo. Suomi on vain sellaisessa veneessä jossa on avomerellä hukattu pohjaruuvi ja politiikot vielä lappavat veneeseen lisää vettä sitä mukaa kun kansa saa sitä lipattua ulos. Ellen rakastaisi aluetta jolla asun, miettisin kovasti miltä tuntuisi asua jossain muualla. Rotat jättävät jo laivaa, moni on mennyt töihin Ruotsiin, jossa töitä vielä riittää hyvän politiikan ja kaivostoiminnan puolesta.




Toivon keskustelua asiasta, asian vierestä, asiallista ja suorapuheista.



Ajastasi ja lukemisen vaivasta kiittäen

Hyvää kevättä toivottaen

Koneistaja, metsästäjä ja toisinajattelija

Kalle Hakala

Ei kommentteja: