perjantai 30. maaliskuuta 2012

Jälleen sekopää liikkeellä, ketä syytetään??

Uusi kouluampuja, tosin ei tällä kertaa koulun oppilas. 

Kouluammunta tapaukset ovat erittäin valitettavia eivätkä missään tapauksessa hyväksyttäviä. Kenen vastuille tämä tälläkertaa kaadetaan? Metsästäjät ja rehelliset aseenomistajat joutuivat kantamaan edellisten kouluampujien tekemien virheiden jälkiseuraamukset merkittävästi harrastuksensa harjoittamisen vaikeutena. Toivottavasti tälläkertaa poliittiset päättäjät näkevät tapahtumaketjussa muutakin, kuin seuraukset. Kouluampumiset niin Suomessa, kuin muuallakin maailmassa, ovat olleet viime vuosikymmeninä valitettavan surullisia ja valitettavan yleisiä tapauksia, joiden lopullisiin syihin ole päästy pureutumaan kunnolla. Mitä nämä todelliset psykologiset ja yhteiskunnalliset tekijät ovat, joku lukeneempi nämä voisi minulle kertoa. Kuuntelisin mielelläni. 



Minä henkilökohtaisesti ammuntaa ja metsästämistä harrastavana ihmisenä tunnen sekavia tunteita tällähetkellä. Pelkään harrastukseni tulevaisuuden puolesta, mutta tunnen myös suurta surua ja tuskaa muutamien idioottien ja imbesillien jne. toiminnasta ase kädessä. Haluaisin nähdä myös tulevien sukupolvien harrastavan metsästystä ja ammuntaa ilman yleisen yhteisön paheksuntaa tai merkittävää pyrokraattista haittaa harrastuksen aloittamiselle. Tällähetkellä metsästys- ja ammunta harrastuksen aloittaminen on vaikeaa, ellei lähipiiristä löydy jo harrastusta harjoittavaa ihmistä. Toivottavasti laki tiukennukset ja lisääntyvä pyrokratia eivät ole nykyisen hallituksemme päätös tähän tilanteeseen vaan he päättävät tutkia syitä tapahtumiin takaa ja korjata ne syvät yhteiskunnalliset arvet joita lama, eriarvostuminen ja nykyajan sosiaalinen ilmapiiri ovat tuoneet tullessaan pahoinvointina ja näinä järjettöminä tekoina. 



Toivottavasti lukija et, ymmärrä minun kirjoitustani väärin. Missään tapauksessa en halua näitä tapahtumia tapahtuvan, mutta mielestäni rehellinen ja tunnollinen metsästäjä/ammuntaa harrastava henkilö ei ole kouluissa tai muissa aseella tehdyissä väkivaltaisuuksissa liipaisinta painanut vaan kyseessä on ollut henkisesti epävakaa, mahdollisesti aikamme seurauksista, epätasapainoin henkilö ja armeijassakin tärkeimpiä sääntöjä aseen käsittelyyn on "osoita vain vihollista". 



Kiitokset hyvälle ystävälleni, joka auttaa minua kirjoittamaan tämän blogin työpäiväni aikana saneluni perusteella ja julkaisemaan sen vielä minun ollessani töissä.

Keskustelen mielelläni aiheesta kotiuduttuani, ole ystävällinen ja  kommentoi oikea mielipiteesi.

Kiitos ajastasi ja lukemisesi vaivasta.

Metsästäjä ja aseen omistaja.

Kalle Hakala

Ei kommentteja: