maanantai 2. huhtikuuta 2012

Suomalainen puoluerakenne, joko viimein tiensä päässä?


Politiikkaa seuraavana ihmisenä alkaa ihmetyttää suomalainen poliittinen käytäntö. Suunta tuntuu olevan sama, siis kohti prinkkalaa, oli vallassa puolue kuin puolue. Muutokset puolueiden välillä ovat pieniä, silti suunta on kaikilla, sanoista huolimatta, kohti tiiviimpää EU yhteistyötä. Vaihtoehtoa tälle ei tunnu olevan. Istumme euroopassa liian isoissa kengissä, hallinto on liian laaja-alainen ja paikallisia olosuhteita huomioimaton. EU on keskuhallinto johon jokaisen maan pitäisi kumartaa ja kuitenkin loppujenlopuksi se on vain suurpääoman keino saada omat kilpailuetunsa ja lanttinsa irti myös valtioilta kuluttajien lisäksi.
SDP istuu samoilla rattailla kuin vasemmistoliitto ja kokoomus, keskusta ja persut riitelevät vahvimman oppositiopuoleen paikasta ja media jauhaa vain muutaman rasistin puheista julkisuudessa. Persuilla oli hyvä nousukiito, kuitenkin puolue paisui liian nopeasti pitääkseen jauhot pussissa ja pussin suun kiinni, joten edustaviin tehtäviin pääsi kaikenlaista koohottajaa. Vasemmisto on pudottanut hampaansa rahavallan alttarille, vihreät eivät tunnu pääsevän ruotuun ja saamaan aikaiseksi senkäänvertaa. (presidentin vaalit olivat henkilövaalit, en laske sitä puolueen nousuksi). Vihreillä olisi paljon tehtävää tässä maassa saasteiden ja muiden poistamiseksi, energia politiikan selvittämiseksi, kunhan näkisivät myös toisen puolen aitaa, jossa ovat luonnonkäyttäjät, metsästäjät ja järkeistäisivät teesejään (anteeksi kova kommentti, en tue mitään puoluetta, mutta metsästäjänä kuva vihreistä niin sanotusti on hieman myrkynvihreä)
Olisiko aika nostaa uusia puolueita tai jopa romuttaa puolueet ja siirtyä suoraan puolueettomaan edustajistoon? toki silloin voi olla mahdollista että korruptio lisääntyisi, mutta onhan jokaisella puolueellakin eturyhmä? Kokoomus on vallassa vain, koska onnistui saamaan mediaseksikkään kampanjan aikaiseksi ja ihmiset luulemaan että rahavallan etu on myös heidän etunsa. 
Olen lievästi sanoen turhautunut nykyiseen politiikan kenttään, jossa tuntuu vain samat asiat jauhavan edestakaisin, suvaitsevaisuuden alla kytee suvaitsemattomuus suvaitsemattomia vastaan, porvari potkii porvaria ja työläinen syö toisen työläisen leipää. Onko tässä enään mitään järkeä?`
Olisin kiitollinen jos joku voisi selittää minulle mikä on kaipaamani itsenäisyyttä vahvistava, terveillä ja järkevillä ajatuksillavarustettu puolue, jota voisin äänestää? tiedän ettei työläisen, metsästäjän ja itsenäisyyttä vaalivan ihmisen vaatimuksiin vastaa suoraan mikään puolue, mikään ei ole edes lähellä. Toiset sulkisivat metsät ihmisiltä, toiset kaataisivat ne, toiset antaisivat kaiken vallan rahalle, toiset kaataisivat rahavallan. toiset antaisivat koko määräysvallan eulle, kukaan ei ole valmis siitä irtautumaan. 
pahoittelen suoria ja hieman karrikoivia esimerkkejä. jos ärsyynnyit niin pyydän, kerro se minulle, jos sinulla on vaihtoehto, kerro sekin.
Terveisin
Kalle Hakala

Ei kommentteja: